سفالومتری نوعی رادیوگرافی است که در ارتودنسی جهت تشخیص آنومالیهای فک و صورت بکار می رود. هدف از این مطالعه تعیین استانداردهای سفالومتریک در پسران شهر همدان ومقایسه آنها با اندازههای سایر استانداردهای موجود و همینطور اندازه های بدست آمده در مطالعه مشابه روی دختران بود .
در این مطالعه توصیفی- مقطعی از بین 1204 دانش آموز پسر مراکز پیش دانشگاهی 27 نفر دارای اکلوژن نرمال بر اساس شاخص IOTN و تعریف اکلوژن نرمال انتخاب شدند. 22 متغیر سفالومتریک (شامل 15 زاویه ، 5 طول و 2 نسبت) توسط یک ارتودنتیست سه بار بطور مستقل اندازه گیری شد. برای مقایسه با دیگر استانداردها از آزمون t-student استفاده شد.
میانگین سنی افراد 1.4±18.2 سال و دامنه تغییرات ضریب پایایی از 0.901 تا 0.986 بود. در مقایسه با مطالعات مشابه شاخصهای زیر در سطح 0.05>p اختلاف معنی دار داشتند: .
مهمترین یافته در این مطالعه کوتاهی نسبی قاعده قدامی جمجمه بود که تحت تأثیر عوامل ارثی یا نژادی است. همچنین چرخش قدامی در ماندیبول دیده شد. دندانهای انسیزور نیز نسبت به فکین عمودی تر قرار گرفته اند. در مقایسه با مطالعه مشابه روی دختران همدانی ، ابعاد طولی صورت در تمامی موارد در پسران بزرگتر از دختران بود. چرخش قدامی ماندیبول نیز در پسران نسبت به دختران بارزتربود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |