دوره 11، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1383 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 36-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bazazi N. The Comparison of Bare Sclera and Rotational Flap Methods in Primary Pterygium Surgery. Avicenna J Clin Med 2005; 11 (4) :33-36
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-586-fa.html
بزازی نوشین. ارزیابی و مقایسه نتایج عمل جراحی ناخنک اولیه به دو روش Rotational Flap و Bare Sclera. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1383; 11 (4) :33-36

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-586-fa.html


چکیده:   (3220 مشاهده)

  ناخنک اولیه یکی از بیماریهای شایع چشم در جهان است که با 22% شیوع در نقاط استوایی بیشترین فراوانی را دارا میباشد. روشهای جراحی متفاوتی در درمان ناخنک وجود دارد. این مطالعه بمنظور تعیین فراوانی و مقایسه عوارض و عود بیماری پس از عمل جراحی به دو روش Rotational Flap و Bare Sclera انجام گرفته است.

          این مطالعه از نوع کوهورت گذشته نگر می باشد که بر روی 80 بیمار مبتلا به ناخنک اولیه که در مرحله II و III بیماری قرار داشتند و در طی سالهای 82-80 به درمانگاه چشم پزشکی بیمارستان امام خمینی همدان مراجعه کرده بودند انجام گرفت. بیماران انتخاب شده به دو گروه 40 نفری تقسیم شدند و هرگروه به یک روش از دو روش منتخب تحت عمل جراحی قرار گرفتند. پس از 48 ساعت ، یکهفته ، 1 ماه ، 3 ماه و 6 ماه بعد از عمل جراحی پیگیری شدند و از آنان معاینات لازم بعمل آمد. اطلاعات بدست آمده در پرسشنامه طرح درج گردید و نتایج عود و عوارض هر دو گروه توسط نرم افزار SPSS و به کمک آزمون آماری χ2 مورد تجزیه تحلیل و مقایسه قرار گرفت.

          در گروه Bare Sclera 28 مرد و 12 زن و در گروه Rotational Flap 21 مرد و 15 زن وجود داشت. متوسط سن بیماران در هر دو گروه 50 سال بود. از نظر شغلی کشاورزان 45% و کارمندان دفتری 10% به ترتیب بیشترین و کمترین فراوانی را دارا بودند. میزان عود در رده سنی 50-40 سال در هر دو گروه شایعتر بود و شروع آن از ماه سوم پیگیری مشاهده شد. میزان عود در گروه Bare Sclera 9 نفر (22.5%) و در گروه Rotational Flap 4 نفر (11.1%) بود که از نظر آماری معنادار نگردید (0.32=P). عوارض در هر دو گروه وجود داشت که قرمزی محل جراحی با فراوانی (100%) در هر دو گروه یکسان بود اما از این نظر هم ارتباط معنی داری بین دو گروه بدست نیامد (0.15=P).

         در گروه  Bare Sclera تعداد موارد عود بیشتر از گروه Rorational Flap است هر چند در مقایسه عود و عوارض پس از عمل در دو گروه ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت در کل می توان اعلام نمود که در هر دو روش جراحی ناخنک اولیه فراوانی عود و عوارض پس از عمل جراحی نسبتاً بالاست.

متن کامل [PDF 191 kb]   (3093 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb