دوره 21، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1393 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 111-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalvandi R, Alimohammadi S, Pashmakian Z, Rajabi M. The Effects of Medicinal Plants of Melissa officinalis and Salvia officinalis on Primary Dysmenorrhea. Avicenna J Clin Med 2014; 21 (2) :105-111
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-89-fa.html
کلوندی رمضان، علیمحمدی شهره، پشمکیان زهرا، رجبی محسن. بررسی تأثیر گیاهان دارویی بادرنجبویه و مریم گلی بر دیسمنوره اولیه. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1393; 21 (2) :105-111

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-89-fa.html


1- ، m.rajabi@iauh.ac.ir
چکیده:   (19284 مشاهده)

مقدمه و هدف: دیسمنوره اولیه یا همان قاعدگی دردناک یکی از شایع ترین مشکلات زنان و به خصوص زنان جوان است. البته با اینکه دیسمنوره اولیه تهدید کننده زندگی فردی نمی باشد ولی کیفیت زندگی زنان را تحت تأثیر قرار داده و در موارد شدید سبب ناتوانی و عدم کارایی می شود. درمان های زیادی با توجه به جمعیت جوان مبتلا به آن پیشنهاد شده است که یکی از آنها مصرف گیاهان دارویی می باشد. در این مطالعه تأثیر دو گیاه دارویی مریم گلی و بادرنجبویه بر دیسمنوره اولیه مورد بررسی قرار گرفته است.

روش کار: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که در آن 50 دختر دارای دیسمنوره اولیه مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه همدان مورد بررسی قرار گرفتند. گروه آزمودنی 5 روز قبل از قاعدگی و 5 روز هم حین قاعدگی به صورت دم کرده از دو گیاه دارویی مریم گلی و بادرنجبویه استفاده نمودند و در دو سیکل بعدی قاعدگی نیز مصرف گیاه به صورت دم کرده ادامه داشت. میزان شدت درد، مدت خونریزی، همچنین مدت درد قاعدگی در دو سیکل بعدی با پرسشنامه VAS اندازه گیری شد. نتایج توسط آزمون های t و WILCOXON تجزیه و تحلیل شد.

 نتایج: یافته های این مطالعه نشان داد که میزان شدت درد قاعدگی (0.01 > P) و مدت درد قاعدگی (0.01 > P) بعد از مصرف گیاهان دارویی مورد مطالعه کاهش معنی داری داشته است، به طوری که متوسط شدت درد قاعدگی قبل از مصرف 6.30 بود که این میزان بعد از مصرف این گیاهان در دوره اول و دوم به ترتیب به 3.94 و 3.24 کاهش یافت (طیف 1 تا 10). همچنین بیشترین مدت درد قاعدگی قبل از مصرف (28.6%) بین 1 تا 6 ساعت بود که بعد از مصرف این گیاهان به کمتر از 1 ساعت کاهش یافت (38%). متوسط مدت خونریزی قبل از مصرف 6.36 روز بود که بعد از مصرف در دوره اول و دوم به ترتیب 6.48 روز و 6.34 روز گردید. براساس نتایج بدست آمده مشخص شد که میزان مصرف مسکن خوراکی از 56% به 26% در دوره اول مصرف گیاهان دارویی رسید و در دوره دوم به 22% کاهش یافت. در پایان آزمایش بعد از دوره دوم 42% رضایت زیادی از مصرف گیاه دارویی اعلام نمودند.

نتیجه نهایی: این مطالعه به طور کلی نشان داد که مریم گلی و بادرنجبویه باعث کاهش معنی دار میزان شدت درد قاعدگی و هم چنین مدت درد قاعدگی مبتلایان به دیسمنوره اولیه می شود و می توان از این گیاهان به عنوان یک روش درمانی استفاده نمود وکیفیت زندگی زنان مبتلا را افزایش داد.

متن کامل [PDF 155 kb]   (7122 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb