دوره 21، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1393 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 130-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadat Heidary S, Bahmani F, Bathaei S Z, Moshtaghi Kashanian G. Assessment of Myo‌inositol and Crocin Effects on RAGE and TGF? Gene Expression in the Kidney of Streptozotocin Induced Diabetic Rats. Avicenna J Clin Med 2014; 21 (2) :122-130
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-91-fa.html
سادات حیدری سمیه، بهمنی فرشته، بطحائی سیده زهرا، مشتاقی کاشانیان غلامرضا. بررسی اثر میواینوزیتول و کروسین بر میزان بیان ژن‌های ‌RAGE و TGF? در بافت کلیه رت‌های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1393; 21 (2) :122-130

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-91-fa.html


1- ، moshtaghikashanian@hotmail.com
چکیده:   (5260 مشاهده)

مقدمه و هدف: نفروپاتی دیابتی از جمله عوارض طولانی ‌مدت دیابت کنترل‌نشده به‌شمار‌می‌رود. ادامه یافتن افزایش قند خون منجر به تولید پروتئین‌های گلیکه و فعال‌شدن مکانیسم‌های منتهی شونده به نفروپاتی دیابتی از طریق افزایش تولید گیرند‌ه‌ محصولات نهائی گلیکه و TGFβ در بافت کلیه می‌شوند. در این مطالعه، به منظور یافتن ترکیباتی که بتوانند از بیان دو عامل اخیر جلوگیری‌‌کنند، اثر میواینوزیتول و کروسین بر روی میزان بیان گیرنده محصولات نهائی گلیکه و TGFβ در بافت کلیه رت‌های دیابتی مورد بررسی قرار‌گرفت.

روش کار: در این مطالعه تجربی رت‌ها پس از ابتلا به دیابت توسط استرپتوزوتوسین، طی 12 هفته با میواینوزیتول خوراکی 1% و کروسین تزریقی mg/kg‌ BW‌100 تیمار‌شده و میزان تغییرات بیان گیرنده محصولات نهائی گلیکه و TGFβ در بافت کلیه با روش RT-PCR نیمه کمی بررسی‌گردید. داده های حاصل در گروه های مختلف با استفاده از روشهای آماری ANOVA One Way و Tukey و توسط نرم افزار SPSS Version 18 تجزیه و تحلیل شدند.

نتایج: میزان بیان گیرنده محصولات نهائی گلیکه و TGFβ در بافت کلیه رت‌های دیابتی تیمار شده با کروسین در مقایسه با رت‌های دیابتی بدون تیمار کاهش معناداری پیدا ‌کرد اما میواینوزیتول با دوز مورد مطالعه نتوانست تغییر معناداری در میزان بیان این دو ژن ایجاد‌ کند.

نتیجه نهایی: یافته‌ها نشان‌می‌دهند که استفاده از کروسین توانائی کاهش عوارض ابتلا به دیابت و مسدود‌کردن مسیر‌های ابتلا به نفروپاتی را داشته و این خصوصیت احتمالاً مرتبط با توانائی کاهش قند و محصولات نهایی AGE در سرم و خاصیت آنتی‌اکسیدانی این ترکیب است. با توجه به اثرات مثبت میواینوزیتول در دیابت که در مطالعات قبلی نشان داده شده است، مطالعات بیشتری برای تعیین مکانیزم اثر آن مورد نیاز‌است.

متن کامل [PDF 609 kb]   (2155 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb