Rezaee Azandariani A, Esnaashari M, Maghsoodi F, Esna-Ashari F. Neonatal Brain Magnetic Resonance Imaging Findings and Its Relationship with Demographic Characteristics of Neonates. Avicenna J Clin Med 2019; 26 (2) :118-124
URL:
http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1920-fa.html
رضایی ازندریانی احمد، اثنیعشری مسعود، مقصودی فهیمه، اثنیعشری فرزانه. یافتههای MRI مغز و ارتباط آن با ویژگیهای توصیفی نوزادان. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1398; 26 (2) :118-124
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1920-fa.html
1- ، masoudesnaashari@yahoo.com
چکیده: (5063 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماریهای سیـستم عـصبی نوزادان خـود را بـا طیـفی از علائـم و نشانههای بالینی نـشان میدهند که در برخی از موارد میتوان با انجام MRI (Magnetic Resonance Imaging) تشخیص را قطعی نمود. در این ارتباط، مطالعه حاضر بهمنظـور بررسی توصیفی MRI مغـزی نوزادان انجام شد.
مواد و روشها: در مطالعه مقطعی- مقایسهای حاضر 69 تصویر MRI از نوزادان طی دی ماه سال 1396 تا مرداد ماه سال 1397 که در آرشیو مرکز MRI بیمارستان بعثت وجود داشتند، مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات مربوط به نوزادان که شامل: سن، جنس، رتبه تولد، وجود رابطه فامیلی پدر و مادر، تشخیص اولیه و تشخیص نهایی بود، استخراج شد و آنالیز گردید.
یافتهها: بر مبنای نتایج، 4/65 درصد از نوزادان پسر بودند و میانگین سنی نوزادان 9/8±13 روز بود. تشخیص اولیه و نهایی در بیشتر موارد، سیژر بود. بهطور کلی در 9/60 درصد از موارد، MRI کاملاً نرمال بود و در هیچیک از موارد ارتباط معناداری بین متغیرهای مورد مطالعه با MRI غیرطبیعی مشاهده نشد.
نتیجهگیری: در مجموع، 1/39 درصد از موارد MRI انجامشده غیرطبیعی بود. شایعترین علت ارجاع برای انجام MRI تشنج بود و میزان موارد غیرطبیعی MRI در تشنج معادل 7/16 درصد گزارش گردید. این یافته با نتایج اکثر مطالعات متفاوت است که این تفاوت میتواند ناشی از اختلاف در نحوه طرح تشخیص اولیه باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
راديولوژي