مقدمه و هدف: تمام موارد تومورهای ترفوبلاستیک حاملگی در صورت تشخیص صحیح و انجام درمان مناسب در اوایل دوره بیماری قابل درمان می باشند. سطح βHCG یک فاکتور حساس از وجود بیماری کلینیکی است. هدف از این مطالعه مقایسه منحنی رگرسیون βHCG در بیماران با حاملگی مولار و تومور ترفوبلاستیک است تا گروهی از بیماران که نیاز به شیمی درمانی دارند زودتر از موعد و با موفقیت بیشتر تحت درمان قرار بگیرند.
روش کار: در این مطالعه مورد-شاهدی گذشته نگراطلاعات 80 بیمار شامل 40 بیمار مبتلا به مول هیداتیفورم بدون عارضه و 40 بیمار مبتلا به تومور ترفوبلاستیک حاملگی مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان قائم (عج) مشهد مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری و آزمون t-test آنالیز گردید.
نتایج: متوسط سن بیماران در گروه مول 26.7 سال و در گروه تومور ترفوبلاستیک حاملگی 72 سال بود. در هر دو گروه در بیش از 25 درصد موارد سابقه سقط قبلی وجود داشت. 67.5 درصد بیماران در مرحله 1 بیماری قرار داشتند که 100 درصد قابل درمان بودند. در تمامی بیماران مبتلا به تومور ترفوبلاستیک حاملگی منحنی رگرسیون βHCG در مقایسه با منحنی رگرسیون نرمال بالاتر بود (0.001 = P).
نتیجه نهایی: می توان با استفاده از منحنی رگرسیون βHCG ، بیماران مبتلا به این تومور رازودتر (در چند هفته اول بعد از تخلیه رحم) تشخیص داده و درمان را آغاز کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |