دوره 15، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1387 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 26-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobaien A, Jafari S, Haji Abdolbaghi M, Aliporan A, Saiedi A A, Eini P. Comparison of Plasma Copper Concentrations in Patients with Brucellosis and Control Group. , Avicenna J Clin Med. 2008; 15 (2) :23-26
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-366-fa.html
مبین احمدرضا، جعفری سیروس، حاجی عبدالباقی محبوبه، علیپوران علی، سعیدی علی اصغر، عینی پیمان. مقایسه غلظت پلاسمائی مس در بیماران مبتلا به بروسلوز با گروه کنترل. , مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1387; 15 (2) :23-26

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-366-fa.html


1- ، mobaien@umsha.ac.ir
چکیده:   (6149 مشاهده)

مقدمه و هدف: در بررسی های انجام شده در نقاط مختلف ، گزارش شده است که عناصر کمیاب مانند مس و روی در نحوه عملکرد سیستم ایمنی اثر می گذارند. دیده شده که سطح سرمی مس در بیماران مبتلا به بروسلوزیس نیز تغییر می یابد . با توجه به اینکه بروسلوزیس بیماری آندمیک ، شایع و از مشکلات بهداشتی ایران است ، با طراحی یک مطالعه ، سطح سرمی مس در بیماران مبتلا به بروسلوزیس و افراد سالم را با هم مقایسه کردیم .

روش کار: یک مطالعه توصیفی - مقطعی جهت بررسی سطح سرمی مس در بیماران دچار بروسلوزیس و گروه کنترل انجام شد . هشتاد و شش نفر که چهل و سه نفر بیمار (34 مرد و 9 زن) و چهل و سه نفر افراد سالم بودند ، وارد مطالعه شدند. سطح سرمی مس توسط اسپکتروفتومتر جذبی خودکار در بیماران در مقایسه با افراد سالم ، اندازه گیری شد. برای تعیین نرمال بودن یا نبودن توزیع متغیرها از آزمون غیر پارامتری کولموگرف اسمیرنوف استفاده شد. نتایج: میانگین سنی افراد بیمار مبتلا به بروسلوزیس در مطالعه 15.10± 40.14 سال با محدوده سنی 14 تا 60 سال بود. بیشترین علامت بالینی در بیماران تحت مطالعه ، درد مفاصل (غیر از کمردرد) بود به طوریکه 37 بیمار (86%) دچار آن بودند. غلظت سرمی مس در بیماران دچار بروسلوزیس به شکل مشخصی بیشتر از افراد سالم بود (P<0.001) (160.84±54.61 , 101.74±27.37 μg/dl respectively) .

نتیجه نهایی: غلظت سرمی مس ، بطور مشخصی در بیماران دچار بروسلوزیس در مقایسه با افراد سالم ، تغییر میکند لذا توصیه میشود که از غلظت سرمی مس ، بعنوان یک مارکر در تشخیص بروسلوز استفاده شود و با توجه به اینکه بدنبال ابتلا ، سطح سرمی آن بالا می رود پیشنهاد میشود که مطالعه دیگری طراحی شود که تغییرات سرمی این عنصر قبل و در طی درمان بررسی شود .

واژه‌های کلیدی: بروسلوز، پلاسما، مس
متن کامل [PDF 145 kb]   (2080 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb