سکته مغزی در بین بیماریهای نورولوژیک شایعترین علت مرگ و میر می باشد. همچنین تعداد زیادی ازبیماران بعلت ناتوانی، از فعالیت روزانه باز می مانند. بنابراین با شناخت ریسک فاکتورها می توان موجب کاهش مرگ و میر و ناتوانی ناشی از بیماری شد. بطوریکه انسیدانس استروک با کنترل ریسک فاکتور هایی مثل بیماریهای دریچه ای قلب و فشار خون در فاصله 25 سال بمیزان 45% کاهش یافته است. در این مطالعه تلاش در جهت تعیین میزان فراوانی سکته مغزی ایسکمیک فاکتورهای آن بود.
در این بررسی از پرونده 386 بیماری که بعلت سکته مغزی از سال 73 لغایت 74 در بیمارستان سینا همدان بستری شده بودند استفاده شد و تشخیص عمدتا" بر اساس علائم بالینی و CT-Scan بیماران بود. ریسک فاکتورهای بررسی شده شامل فشارخون ، دیابت، سن، جنس، هیپرلیپیدمی، مصرف سیگار و بیماریهای قلبی و عروقی بود.
با استفاده از داده ها و تحلیل آنها شایعترین نوع سکته مغزی نوع ایسکمیک و بیشترین ریسک فاکتور فشار خون بود. از آنجا که ریسک فاکتورهای شناخته شده در سکته مغزی ایسکمیک مواردی است که می توان براحتی آنها را کشف و درمان کرد شاید بتوان از طریق کنترل آنها از وقوع این بیماری جلوگیری کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |