به منظور بررسی سلامتی کارگران سفالگر و سرامیک ساز، ظرفیت حیاتی عملی (VC)، ظرفیت حیاتی سریع (FVC) و حجم بازدم سریع در ثانیه اول (FEV1) 221 نفر از کارگرانی که به کارهای سرامیک سازی، قالب زنی، سفالکاری و دوغابی اشتغال داشته، اندازه گیری شده و با 61 نفر ازمردانی که به مشاغل دیگر اشتغال داشته اند، مقایسه شده است .
نتایج آزمون آماری نشان دادکه تفاوت معنی داری بین ظرفیتهای ریوی کارگران سرامیک ساز و سفالکار با گروه شاهد در افراد با سابقه کار کمتر از 20 سال وجود ندارد. ظرفیت حیاتی و ظرفیت حیاتی سریع و حجم بازدم در ثانیه اول کارگران بالای 40 سال سرامیک ساز و سفال سازی که سابقه کار آنها بالاتر از 20 سال بوده با گروه شاهد در همان رده، تفاوت معنی دار آماری داشته است (05/0 P< ) در ضمن نسبت بازدم سریع در ثانیه اول به ظرفیت حیاتی سریع کارگران سفالگر و سرامیک ساز کمتر از 75% بوده است . غلظت ذرات گرد وغبار در کارگاههای سرامیک سازی و سفال سازی بیش ازکارگاههای قالب زنی و دوغابی بوده که یکی ازعوامل کاهش حجم ریوی تنفسی دراین گروه شغلی میباشد.
بطور کلی نتایج این تحقیق نشان می دهد که سلامتی کارگران صنایع دستی سفالی به علت استنشاق ذرات گرد وغبار در معرض خطر بوده که لازم است تحت نظارت بهداشتی و معاینات پزشکی قرار گیرند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |