دوره 29، شماره 1 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سینا ـ بهار 1401 )                   جلد 29 شماره 1 صفحات 17-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gharebaghi N, Valizade Hasanloei M A, Fromandi M, Pashaei M R. Neutrophil-to-Albumin Ratio as A Novel Predictor of Mortality in Patients with Sepsis. Avicenna J Clin Med 2022; 29 (1) :12-17
قره باغی ناصر، ولیزاد حسنلویی محمد امین، فرومندی محمد، پاشائی محمدرضا. نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین به‌عنوان یک پیش‌بینی‌کننده جدید مرگ‌ و میر در بیماران مبتلا به سپسیس. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1401; 29 (1) :12-17

1- گروه بیماری های عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- گروه داخلی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات ایمنی بیمار، پژوهشکده بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، dr.pashaei@yahoo.com
سابقه و هدف: سپسیس نوعی سندرم شامل ناهنجاری‌های فیزیولوژیکی، پاتولوژیک و بیوشیمیایی ناشی از عفونت است. تاکنون مطالعات محدودی برای بررسی ارزش پیش‌آگهی نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین انجام شده است. این مطالعه با هدف تعیین نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بیماران با سپسیس بستری در بخش مراقبت‌های ویژه اجرا شد.
مواد و روش‌‌ها: تمام بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه با تشخیص سپسیس وارد مطالعه شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل، سن بیمار 18 سال و بیشتر،  ابتلا به سپسیس و بستری بیش از دو هفته (در متن مقاله دو روز گفته شده است) در بخش مراقبت‌های ویژه بود.
یافته‌ها: 75 بیمار با میانگین سنی 72.34 سال ارزیابی شدند. 57.8 درصد از بیماران فوت کردند. میان نوتروفیل روز دوم و سوم در بین بیماران فوت‌شده و ترخیص‌شده تفاوت معناداری وجود داشت. نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بدو پذیرش، روز دوم و روز سوم به ترتیب 31.26، 33.36 و 34.31 بود که تفاوت معناداری بین افراد فوت‌شده و ترخیص‌شده مشاهده نشد (0.05P>).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد نسبت نوتروفیل به آلبومین در بیماران فوت‌شده بیشتر و میزان آلبومین در بیماران فوت‌شده کمتر از بیماران ترخیص‌شده بود. هرچند این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود. همچنین درصد نوتروفیل، مدت‌زمان تهویه مکانیکی و مدت زمان بستری در بیماران فوت‌شده به طور معناداری بیشتر از بیماران ترخیص‌شده بود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيماريهاي عفوني