مقدمه و هدف: نظر به اهمیت و نقش مهارتهای زندگی در تامین بهداشت روانی دانشجویان، مطالعه حاضر به تعیین میزان آگاهی دانشجویان دختر دانشگاههای شهر تهران از مهارتهای زندگی میپردازد.
روشکار: در این پژوهش توصیفی ـ پیمایشی جامعه مورد مطالعه تمامی دانشجویان دختر شهر تهران میباشد، که از بین آنها 585 نفر با روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند . به وسیله پرسشنامه محقق ساخته آگاهی از مهارتهای زندگی آنان سنجیده شد و دادههای به دست آمده در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: بررسی دادههای حاصل از پرسشنامه نشان میدهد که 9.3% دانشجویان آگاهی کمی از مهارتهای زندگی دارند، میزان آشنایی 47.5% دانشجویان در حد متوسط و 43.2% آنها آگاهی زیادی از مهارتهای زندگی دارند. همچنین نتایج پژوهش نشان میدهد که بین مقطع تحصیلی دانشجویان و میزان آگاهی از مهارتهای زندگی تفاوت معناداروجود دارد (0.05>P)، اما بین عوامل جمعیتشناختی مورد بررسی و میزان آگاهی از مهارتهای زندگی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
نتیجه نهایی: نتایج این پژوهش نشانگر اهمیت توجه هرچه بیشتر به آموزش مهارتهای زندگی در دانشگاهها میباشد. با توجه به آنکه تقریباً 9% دانشجویان دختر آگاهی کمی از مهارتهای زندگی داشتهاند، و از آنجا که نتایج پژوهشها نشان میدهد بین مهارتهای زندگی با بهداشت روان رابطه مستقیم و با رفتارهای پرخطر رابطه معکوس وجود دارد، لازم است تا برنامه ریزی مدون و اجرای جامعی در زمینه آموزش مهارتهای زندگی دانشجویان صورت گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |